Valtio Expo 2021 onnistui virtuaalitapahtumana

04.07.2022 03:05

Perinteinen Valtio Expo messu- ja koulutustapahtuma järjestettiin tänä vuonna kokonaan virtuaalisesti. Palaute osallistujilta oli erinomaista ja etäosallistumismahdollisuutta toivottiin myös jatkossa. 

Valtio Expo 2021 onnistui virtuaalitapahtumana

Ensimmäistä kertaa virtuaalisesti järjestetty Valtio Expo 2021 sai yleisöltään erinomaisen yleisarvosanan 9-. Osallistujat pitivät tapahtumaa onnistuneena niin virtuaalisen toteutuksen, tekniikan toimivuuden kuin ohjelmasisällönkin osalta. 

Valtionhallinnon päättäjille ja asiantuntijoille suunnattu messu- ja koulutustapahtuma esittelee valtionhallinnon ajankohtaiset aiheet ja tarjoaa kohtaamispaikan asiantuntijoille. Valtio Expossa 2021 oli mukana yli 2000 osallistujaa ja jopa 47 näytteilleasettajaa.

Selkeä viestintä ja huolellinen ennakkovalmistautuminen menestyksen taustalla 

Prospectumin Akseli Hietalaa tapahtuman saama erinomainen palaute ei yllättänyt: ”Tapahtuman tekijätiimi Valtiokonttorilla teki päätöksen virtuaalitapahtumaan siirtymisestä ajoissa, joka loi hyvän pohjan tapahtuman toteuttamiselle.” 

Viestintä oli koko ajan selkeää. Meidän oli helppo muokata toimitettavaa kokonaisuutta tapahtumaa palvelevaksi, koska tiesimme, mitä tavoitteita asiakkaalla oli. Tapahtumapäivänä ei jännittänyt yhtään, mikä mielestäni osoittaa, että ennakkovalmistautuminen tapahtumaan oli erinomaisen onnistunut”, sanoo Hietala. 

Itsepalveluportaali tukemassa näytteilleasettajien tietojen keräystä

Perinteiseen Valtio Expoon kuuluva messutunnelma haluttiin sisällyttää myös digitaaliseen tapahtumaan. Prospectum sai tehtäväkseen 47 näytteilleasettajan tietojen keräämisen. Tämä onnistui sujuvasti näytteilleasettajien itsepalveluportaalin avulla. 

Uusi näytteilleasettajien itsepalveluportaali toimi kuin junan vessa, joten virtuaalisen näyttelyn toteuttaminen onnistui ilman hikeä, verta ja kyyneliä. Kehittäjämme ovat kyllä aika seppiä” kommentoi Hietala. 

Osallistujien mukaan sähköisessä näyttelyssä oli paljon hyviä puolia: helppo osallistuminen ja siirtyminen vaivattomasti salista toiseen, ei matkustusta eikä jonotusta narikassa. 

Helppokäyttöinen ja vuorovaikutteinen tapahtuma-alusta sai kiitosta osallistujilta

Virtuaalitapahtuman vahvuudet tulivat esille tapahtuman osallistujapalautteissa. Kiitosta saivat sujuvien järjestelyjen lisäksi helppokäyttöinen ja vuorovaikutteinen ProspectumLIVE -tapahtuma-alusta sekä osallistumisen helppous. Osallistujat toivoivat mahdollisuutta etäosallistumiseen myös tulevaisuudessa. 

Siirtyminen perinteisestä tapahtumasta verkkotapahtumaan oli meille jännittävä prosessi. Saimme tapahtuman onnistuneesti maaliin hyvien kumppaneiden kuten Prospectumin kanssa. Prospectumin erinomaisen teknisen toteutuksen lisäksi pitää nostaa esille Akselin osaava, rauhallinen ja ratkaisukeskeinen asiakastyö tapahtuman suunnittelun tukena”, kommentoi Valtiokonttorin asiakkuuspäällikkö Ismo Tikka.
 

Valtio Expo 2021 lukuina:

  • 2400 osallistujaa
  • 59 esitystä
  • 110 esiintyjää
  • 47 näytteilleasettajaa
  • yli 600 viestiä osallistujilta
  • yli 5500 yksityisviestiä

Lisää tietoa tapahtumasta: www.valtioexpo.fi