Ensimmäiset virtuaaliset Hammaslääkäripäivät sisälsivät laajan koulutustapahtuman ja sähköisen näyttelyn

01.07.2022 11:44

Virtuaalisuus nosti sisällön entistä keskeisempään rooliin Hammaslääkäripäivillä. ProspectumLIVE-alusta mahdollisti lähes 5 000 osallistujan tapahtuman ja näyttelyn kokoontumisrajoitusten aikana.

Hammaslääkäripäivät virtuaalitapahtuma 2020

Aktiivista osallistumista virtuaalimaailmassa

Vuoden 2020 Hammaslääkäripäivät toteutettiin ensimmäistä kertaa täysin virtuaalisena. Jännittyneistä ennakko-odotuksista huolimatta tapahtuma sujui teknisesti hyvin, yleisö osallistui aktiivisesti ja virtuaalitoteutukseen oltiin tyytyväisiä. 

Hammaslääkäripäivien koulutusohjelmasta vastaa vuonna 1892 perustettu Hammaslääkäriseura Apollonia. Vuonna 2021 82. kerran järjestettävä tapahtuma on hammaslääketieteen suurin kongressi- ja näyttelytapahtuma Suomessa. 

ProspectumLIVE-alustalla järjestettyyn Hammaslääkäripäivät 2020 -virtuaalitapahtumaan osallistui 4 400 kävijää. Ohjelmaan sisältyi lähes sata luentoa ja alustalla vietettiin noin 30 000 tuntia. Useissa ohjelmasaleissa ylitettiin tuhannen osallistujan rajapyykki. Virtuaalisten ohjelmasalien ja sähköisen näyttelyn lisäksi käytössä oli henkilökohtainen verkostoitumispalvelu, jota hyödynnettiin yli 500 kertaa.

Virtuaalitapahtumassa voi keskittyä paremmin sisältöön

Halusimme jatkaa yhteistyötä samojen luotettavien kumppaneiden kanssa myös tässä tapahtumassa, vaikka tapahtuman muoto muuttuikin perinteisestä virtuaaliseksi. Videotuotannosta ja studioista vastasi Helsingin Messukeskus yhdessä Suomen Videoviestinnän kanssa. Olemme tehneet Prospectumin kanssa pitkäaikaista yhteistyötä, joten ProspectumLIVEn käyttöönotto oli luonnollinen jatkumo tälle yhteistyölle ja käyttöönotto toteutui sujuvasti”, sanoo Apollonian tapahtumavastaava Pauliina Luotola. ”Lisäksi meille toi lisäarvoa se, että osallistujien käyttöoikeuksien hallinnointi pysyi omissa käsissämme.”

Laadukas sisältö on keskeisessä roolissa virtuaalitapahtumissa, ja Hammaslääkäripäivien osallistujat arvostivatkin entistä parempaa mahdollisuutta keskittyä sisältöön. Tapahtuman palautteissa korostuivat sisällön lisäksi osallistumisen helppous kotoa tai työpaikalta ja säästynyt aika, kun tapahtumapaikalle ei tarvinnut matkustaa. 

Toivoimme virtuaalialustalta ketteryyttä ja helppokäyttöisyyttä, koska vaativa asiakaskuntamme haluaa löytää hakemansa sisällön nopeasti ja helposti ilman turhia klikkailuja ja etsimistä. Myös itse alustalle kirjautumisen tulee olla helppoa. ProspectumLIVE palveli meitä ja osallistujia hyvin. Tekninen toteutus toimi moitteettomasti. Ensimmäistä kertaa järjestettyyn virtuaalinäyttelyyn osallistui 25 näytteilleasettajaa, joista 23 kotimaista ja 2 ulkomaista ”, kertoo Luotola. ”Myös jatkossa meille on tärkeää, että virtuaalitoteutus tukee tapahtuman kaikkia osa-alueita”.

Hammaslääkäripäivät 2020 lukuina:

  • 4 400 osallistujaa
  • 1 300 alan ammattilaista tai opiskelijaa luennoilla
  • 25 näytteilleasettajaa
  • 100 luentoa
  • 30 000 alustalla vietettyä tuntia 
  • 500 henkilökohtaista videopuhelua