Älä droppaa mun tunnelmaa - ajatuksia webinaarista

29.06.2022 18:09

Älä droppaa mun tunnelmaa - ajatuksia webinaarista

Oletko koskaan osallistunut hääjuhlaan, jonka maljapuheessa valittaen todetaan, että ”kyllä tyttäremme olisi saanut paremmankin, mutta koetetaan nyt vain hyväksyä tämä valittu vävypoika?

Tai ryntäät autokauppaan ostamaan unelmiesi kulkupeliä, mutta myyjä aloittaa keskustelun tuomalla esille kaikki mahdolliset ongelmat ja riskitekijät, mitä juuri tämän valitsemasi yksilön kanssa voi sattua? 

Osallistuin itse eräs arki-ilta webinaariin, jonka aihe oli mielenkiintoinen. Tapahtuma oli laadukkaasti studioympäristössä toteutettu, esitykset olivat selkeitä ja puheenvuorot mietittyjä. Kaikki oli siis hyvin? Ei aivan. 

Puheenjohtaja ja osa esiintyvistä henkilöistä muistuttivat useaan kertaan, miten ikävää on tarjota kaikki tämä webinaarina, kun alkuperäinen suunnitelma oli toteuttaa live-tapahtuma. Ok, ymmärrän toki. Laadukas ohjelma hienossa ravintolamiljöössä lankkupihvin ja punaviinin kera olisi toki sopinut minullekin. 

Mutta, itse en olisi koskaan tuota lankkupihviä puraissut, saati esityksiä nähnyt, koska osallistuminen live-tapahtumaan olisi tarkoittanut yönyli reissua yli kolmen tunnin päähän.

Nyt sain osallistua webinaariin omalta kotisohvalta, samalla sulatellen nauttimaani uudelleenlämmitettyä jauhelihakeittoa. Osan lähetyksestä kuuntelin autossa kuljettaen samalla lapsia harrastuksiin. Auto onkin muuten erinomainen ympäristö kuunnella webinaareja, vaikkakin takapenkkiläiset kapinoivat ja kertoivat talouspoliittisen aiheen olevan tylsää. 

Minulle tapahtuman webinaarilähetys oli siis mahdollisuus osallistua ja samalla säästin teoreettiset n. 500 euron matkakustannukset. Ehdin webinaarin jälkeen vielä hiihtolenkillekin. 

Ystävällisenä huomiona haluan siis nostaa esille, että tapahtuman osallistujilla voi olla monenlaisia motiiveja ja prioriteetteja. Lankkupihvin menetys yhdelle voi tarkoittaa osallistumismahdollisuutta toiselle. Ja olipa lopullinen tapahtuman toteutus millainen tahansa, keskitytään tuomaan positiivisia asioita esille ja jätetään ne itselle harmilliset faktat taka-alalle, varsinkin jos olet juontamassa tapahtumaa! 

Monimuotoisen osallistumismahdollisuuden puolesta

Pekka